Servis vozil

Servis vozil

Servis vozil je nujen za prav vsa vozila. Ker lahko v vsakem rabljenem vozilu najdemo ogromno različnih delov so na nekateri manjši servisi specializirali na področju servisiranja zgolj določenih delov vozila. Specializacijo na pordočju servisa vozil lahko najdemo največkrat v električni smeri, kjer podjetja odravljajo napake na elektriniki. Prav te so lahko pri rabljenih vozlilih velikokrat eden izmed postopkov, ki servizserju za popravilo vzame največ časa.

Za serviz vozil mehaniki potrebujejo posebno opremo, s pomočjo katere lahko odkrijejo različne napake. Tako na področju elektronike, kot na fizičnih delih vozila. Pametni računalnikikih v novih vozilih namreč spremljajo ogromno različnih informacij, ki jih lahko s priklopom na računalnik preverimo.

servis vozil

Kje lahko opravimo servis vozil

Servis vozil nam ponujajo v različnih tipih delavnic. Zagotovo jih že poznate. Vseeno vomo naredili pregled različnih tipov servisov, ki jih lahko obiščete in svojemu vozilu zagotovote nadaljno delovanje. Vsak tip servisov ima svoje prednosti in slabosti. Predlagamo vam, da se ne odločite za 3 tip servisov, ki velikokrat nudijo slabo kvalitetno servisa. Prav tako lahko tako doma, kot v tujini zaznamo različne prevare na tem področju.

V Veliki Britaniji so tako s pomočjo skrite kamere odkrili kar nekaj različnih delavnic, kjer so stranke na servisu vozil prepričali, da je določene dele na vozilu potrebno zamenjati, čeprav so bili popolnoma izpravni. Po vrhu vsega pa so delo zaračunali in storitve niso opravili. Obsataja zelo velika vrjetnost, da do takpnih primerov prihaja tudi v Sloveniji.

Uradni servis vozil

Na uradnem servisu vozil opravljajo uradne servise vozila za izbrane znamke. Največkrat imajo podjetja zastopništvo za 2 do 3 različne znamke. Uradni servis vozila vam zagotavlja največjo možno kvaliteto opravljene storitve. Za pridobitev naziva uradnega servisa in pridobitev vseh potrebnih certifikatov, morajo v podjetju imeti znanje in orodje za servizisranje vozil. S prihodom moderne tehnologije v avtomobilsko industrijo, se je na področju servisa vozil napredek pojavil tudi v orodju. Različni računalniki in specifično orodje nam zagotavljajo edino možnost za servisiranje vašega vozila.

Uradni servis vozil ima znanje in vso orodje za popravilo vašega vozila. V različnih akcijah vam pri nakupu vašega vozila lahko pri določenih znamkah pripada tudi 1 do 5 letni redni servis vašega vozila. V kolikor vozila ne boste servisirani na urednem servisu vaše znamke, boste pri uveljavljanju garancije lahko hitro naleteli na zavrnitev reklamacije.

Uradni servis vam nudi največjo kvaliteto in je v primerjavi z ostalimi servisi nekoliko dražji.

Servis vozil z registrirano dejavnostjo

Servis vozil opravljajo tudi podjetja, ki imajo za delovanje urejene vse papirje. V primerjavi z uradnim servisom je največja razlika o tem, da vaše vozilo ne bo servisirano na pooblaščenem servisu. Prav tako se v servisu vozil, kjer niso zastopniki za določeno znamko, odločajo za servis vseh znamk vozil. To vodi v pomankanje znanja pri določenih modelih, kar vodi v slabše opravljeno storitev. Kadar se pogovrajamo o menjavi olja in zavor večjih razlik med serviserji ne more nastati. Kadar pa govorimo o motornem delu, elektroniki in drugih delih, ki se med znamkami razlikujejo, pa je zelo pomembno, da servis opravite pri pooblaščenem servisuerju.

Guljufije, ki so jih posneli v Veliki Britaniji na področju servisa vozil so se v celoti zgodili v nepooblaščenih delavnicah. Predlagamo vam, da ste pri predaji vozila k nepooblaščenem serviserju še toliko bolj pozorni.

Servis vozil, ki nima registrirane dejavnosti

Na področju servisa vozil, lahko opazimo veliko delavnic, ki za to nimajo registrirane dejavnosti. Neprofesionalnega “popoldanskega” dela ni potrebno posebno predstaviti. V kolikor svoje vozilo odpeljete takšnemu “serviserju” podpirate delo na črno in tvegate morebitne napake pri servisu.

Servis vozila pri takšnem “serviserju” vam ne priporočamo!