Rabljena vozila Slovenija

Rabljena vozila Slovenija

Rabljena vozila Slovenija nam ponuja veliko različnih modelov rabljenih vozil, ki jih lahko najdemo na evropskem trgu. S pomočjo evropske unije je trgovanje z rabljenimi avtomobili med državami veliko lažje. Prav zaradi tega je v zadnjih letih bilo ustanovljenih vedno več podjetji, ki se ukvarjajo izključno z uvozom rabljenih vozil Slovenijo.

Med drugim vam nudijo tudi pomoč pri uvozu rabljenega vozila, ki ste si ga predhodno že izbrali oz. ogledali. V Slovenijo tako največ rabljenih avtomobilov uvozimo iz Italije, Avstrije in Nemčije. Kar nekaj pa jih lahko zasledimo tudi iz ostalih držav, kot je Francija, Belgija in Nizozemska.

Na prvi pogled, bi tako ugotovili, da rabljena vozila slovenijo uvažamo iz gospodarsko močnejših držav od naše. Takšna praksa uvoza rabljenih avtomobilov velja nekako po celotnem svetu. Število uvoženih avtomobilov iz Hrvaške, Srbije ali Bosne je v Sloveniji minimalno.

Na drugi strani pa opažamo, da je Slovenija izvoznik rabljenih vozil. Prav tukaj pa se pojavijo države, ki imajo manjši BDP.

Zakaj je uvoz rabljenih vozil Slovenijo in ostale države tako zanimiv?

Redko kdaj zasledimo, da bi rabljeno vozilo Slovenijo uvozili samo zaradi tega, ker na našem trgu omenjenega vozila nebi bilo mogoče kupiti. Za uvoz rabljenih avtomobilov se v večini odločajo predvsem zaradi tega, ker lahko za podobno ceno, kot avtomobil dobimo na našem trgu uvozimo rabljeno vozilo z boljšo opremo. Vendar pa je pri uvozu potrebno biti previden, saj lahko kar hitro pride do prodaje avtomobila, ki ima “lažno” zgodovino. Na spletu je tako ogromno avtomobilov, vendar glede na število prometnih nesreč v evropski uniji, zelo težko najdemo rabljeno vozilo, ki bi v opisu imelo napisano, da je bil avtomobil udeležen v prometni nesreči.

rabljena vozila slovenija